We wtorek 10 stycznia klasa Ib wraz z wychowawczyniami udała się do Pizzerni DaGrasso w Iławie na warsztaty robienia pizzy. W restauracji na uczniów czekał już bogato zastawiony stół, na którym znajdowały się dodatki do pizzy. Klasa została podzielona na dwie grupy, aby każdemu wygodnie się pracowało. Po umyciu rąk i założeniu fartuszków uczniowie przystąpili do pracy. Każdy dostał kulkę ciasta, z której według wskazówek podanych przez Panią kucharkę musiał przygotować spód do pizzy. Po uformowaniu ciasta uczniowie smarowali je sosem i kładli na nim swoje ulubione dodatki. A było w czym wybierać… Wśród dodatków znalazły się: cebula, ogórki konserwowe, kukurydza kabanosy, mięsko, szynka, ananas, a także najbardziej popularne składniki pizzy jak salami i ser. Aby umilić czas oczekiwania potrzebny na upieczenie pizzy, dzieci dostały kolorowanki oraz kredki z logiem restauracji. Po zjedzeniu pizzy każdy dostał Dyplom Małego Kucharza, a także balon. Z pełnymi brzuszkami i uśmiechami na twarzy udaliśmy się w drogę powrotną do szkoły.